JTX AirTracker


Apa Itu Air Tracker

JTX AirTracker berfungsi untuk menukarkan molekul-molekul udara menjadi struktur molekul-molekul yang halus sebelum masuk ke dalam kebuk pembakaran enjin. Struktur molekul-molekul yang halus ini membolehkan bahan api dapat dibakar sepenuhnya dengan kadar optimum. Pembakaran yang berlaku secara optimum di dalam kebuk pembakaran enjin dapat meningkatkan prestasi enjin dengan gerakan omboh yang lebih lancar serta menjimatkan bahan api. 

Kebaikan Guna JTX AirTracker

  • meningkatkan prestasi enjin
  • mengurangkan enapan karbon di dalam enjin
  • menjimatkan penggunaan petrol/bahan api melalui peningkatan nisbah pembakaran bahan api
  • enjin menjadi lebih senyap
  • anti kepanasan enjin
  • memanjangkan jangka hayat enjin
  • mengurangkan pelepasan karbon monoksida dari ekzos

Ekzos tak panas walau enjin kereta BMW tu dah running about 4 hours!!

Contoh memanjangkan jangka hayat enjin dan anti pemanasan



Pemasangan JTX AirTracker

JTX AirTracker dipasangkan dengan hanya melekatkan sticker tersebut di atas penutup penapis udara (air filter) kenderaan anda. Bilangan sticker yang perlu dilekatkan bergantung kepada kapasiti enjin anda di mana :-

Kenderaan <1,599CC - 3 keping sticker
Kenderaan 1,600 sehingga 2,999CC - 6 keping sticker
Kenderaan melebihi 3,000CC - 9 keping sticker

Cara pemasangan untuk 6 keping sticker

Cara pemasangan untuk 3 keping sticker


Berapa Lama Jangka Hayat JTX AirTracker Ni

2 tahun


Mekanisma JTX AirTracker


Kesan Pelepasan Gas Karbon Dioksida Dan Gas Karbon Monoksida Selepas Pemasangan JTX AirTracker

Karbon Dioksida 

Selepas 30 min - pelepasan gas berkurangan sebanyak 21%
Selepas 150min - pelepasan gas berkurangan sebanyak 56%


Karbon Monoksida

Selepas 30 min - pelepasan gas berkurangan sebanyak 60%
Selepas 150min - pelepasan gas berkurangan sebanyak 87%


Harga Pasaran JTX AirTracker

1 set (3 keping) - RM296
2 set (6 keping) - RM550



Cara Pemasangan JTX AirTracker Pada Kereta

Sila klik DISINI


Bagaimana JTX AirTracker dan JTX Gold Boleh Menjimatkan Petrol?

Sila baca DISINI




Ingin dapatkan JTX AirTracker ini dengan harga ahli?
Sila hubungi saya
 Tel :013-682 5885
Email : ridhuancr@yahoo.com.my






2 comments:

NJ said...

Just wondering how a sticker can help increase engine performance?

Logic gone wild..

Mohd Ridhuan said...

Ya. Me also feel the same at the 1st place. Tapi bila tengok, rupanya sticker (double sided tape) ni is used as a medium untuk lekat kan dia atas air filter box'. If no sticker, ur Airtracker boleh terbang masa u drive. Not even drive, when u start engine pon, kalau tak guna sticker (double sided tape), AT will drop down. This AT dia guna technology wavelenght. Macam termometer la, how sebatang termometer je boleh tau suhu badan kita berapa. Sebab ada mercury di dalam yang boleh bertindak balas dengan haba. Same goes to AT, how it works? Infra red or wave lenght tu akan pecahkan molekul udara menjadi sturktur molekul yang halus.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...