Friday, January 18, 2013

Hyatt Regency Kuantan Resort, Pahang

Baru-baru ni 23/12/2012 (Ahad) Duan dan sekeluarga termasuk mak dan ayah pergi bercuti di Telok Cempedak, Kuantan Pahang. Cuti ni pon sebab nak bawa anak kesayangan kami Fariz Eskandar pergi bercuti. Kira percutian yang kedua la masa cuti sekolah ni. 

Seawal jam 9am kitaorg dah bertolak dari KL. Having breakfast dulu dekat Restoran Kelfood dekat Taman Melati. Pastu terus heading to Kuantan. Agak awal la sampai dekat hotel tu dalam 1pm. Tapi yang bestnya, pihak hotel sediakan tempat rehat dan makan bagi mereka yang waiting for room ;). Bagi Duan this is my 2nd time stay kat hotel ni. Sebelum ni datang honeymoon masa 2009. Masa tu stay Regency Club... Honeymoon kata kan. Hehehe... jom layan pic hotel ni yang sempat di snap ;p


Fariz baru nak berjinak-jinak dengan dunia pool hehe

Kemudahan Gym...Facilities gym agak lengkap

Kedai cenderamata...

Pool area

Ruang untuk kanak-kanak main pon ada

On the way to our room 1211 hehe

Reception area


Sebahagian dari ruang swimming pool... Sebelah kanan block tu pon ada lagi tau

Ada mini bar untuk kita makan ais krim, sandwish or fries sambil swimming


Itu la pandangan luar kedai cenderamata

Bahagian depan/lobi utama hotel


So bagi mereka yang nak spent masa di hotel je, this is the place. Coz budak-budak tak boring. Furthermore, hotel tu walking distance je dengan Telok Cempedak which is one of the interesting place to visit when you are in Kuantan. Malam-malam lak, husband and wife can go massage kat luar hotel yang walking distance jugak. 

Bagi penggemar 'seafood', boleh cuba di Tanjong Lumpur which is about 8KM from hotel. Agak sedap. Jangan lupa order pari bakar petai. Memang marvelous. hehehe.... Will come back again there....


No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...