Friday, November 16, 2012

SEMINAR SM/SSM CYCLE III 2012 Anjuran G.L.A.M

Di sini kami bermula.....

Alhamdulillah SEMINAR SM/SSM CYCLE III 2012 telah berjalan dengan lancarnya pada minggu lepas dengan kehadiran seramai 350 orang. Ucapan TERIMA KASIH tak terhingga kepada Top Leader yang juga founder kepada GREEN LEADERS ACADEMY MALAYSIA (GLAM) di bawah pimpinan CDM Hanis Haizi dan CDM Razali Zain atas usaha beliau yang tak pernah mengenal erti jemu untuk membimbing dan memberi ilmu yang berguna kepada rakan-rakan kongsi di seluruh Malaysia. 

Tak lupa juga kepada rakan-rakan kongsi dari Utara, Selatan, Pantai Timur dan Lembah Klang di bawah pimpinan DDM Shaliza Aziz yang sanggup datang menimba ilmu, para 'speakers' yang amat komited dan AJK-AJK yang bertugas bagi menjayakan seminar ini.

For info, seminar seperti ini diadakan setahun sekali khusus buat rakan-rakan kongsi yang BARU SAJA menceburi bidang perniagaan ini dan berpangkat SM/SSM. Melalui seminar ini, para 'speakers' yang telah berpengalaman berkongsi tips dan cara-cara berniaga yang betul. Duan tak nak panjang citer, jom layan gambar-gambar ni dulu...... 

Seminar SM/SSM Cycle III 2012 di Hotel Holiday Inn Glenmarie, Shah Alam.

 Sesi pendaftaran bermula seawal  jam 7.30 pagi

Antara AJK-AJK yang bertugas

My wife jadi emcee bertugas

Majlis dimulakan dengan bacaan doa oleh CDM Razali Zain
Jom kita berkenalan dengan barisan 'speaker' yang akan membentangkan topik masing-masing. Bermula dengan CDM Adibah Karimah yang berkongsi mengenai TAKWIM SYARIKAT DAN KUMPULAN.

CDM Adibah Karimah yang tengah sarat mengandung. Umur baru 26 tahun. Bekas pengusaha Batik di Terengganu. Mula ber business pertengahan tahun lepas.

 apa yang kelakar tu? hehePenyampai kedua adalah CDM Al-Fath yang berkongsi mengenai Tips Social Media Networking.

 CDM Al-Fath bekas Webmaster IT dan merupakan suami kepada CDM Salha Zain. Pada mulanya beliau tak benarkan isterinya untuk terlibat dalam business ni. Tapi sekarang beliau merupakan tulang belakang isterinya.


 Tengah berfikir tu rasanya....Penyampai yang ketiga ialah CDM Sha Khalid. Leader kepada isteri saya iaitu DDM Shaliza Aziz. Masa mula-mula Ija nak buat business ni, Ija selalu sangat bakar-bakar Duan kata Sha Khalid ni baru balik holiday dari Hong Kong. Masa datang share business plan, naik Mercedes Benz C200 tuuu. Sebelum ni Viva ja. Muda dan bergaya..... Yer laaa yang oooii... Apa2 jer la.. CDM Sha berkongsi topik mengenai PERANAN SM/SSM Part I

 CDM Sha seorang engineer di salah sebuah syarikat IT terbesar di peringkat antarabangsa

Antara rakan-rakan kongsi yang hadirPenyampai yang seterusnya ialah CDM Naa Kamaruddin. Nampak jer kecil orang dia. Tapi jangan main2 dengan dia. Income bulanan dah RM40k. Umur baru 28 tahun. Mula ber business pada awal tahun lepas jer.. Beliau berkongsi mengenai Peranan SM/SSM Part II....

CDM Naa Kamaruddin. Husband dia keje di Oil & Gas co' dekat KLCC. Dah kaya pon, tapi still buat business. Why? The reason is 'Everyone have their own dream'. Kan Naa?


Penyampai yang terakhir. Tak lain dan tak bukan, CDM celebrity kita iaitu CDM Hanis Haizi. Asal dari suri rumah. Mula ber business pada tahun 2009. Beliau amat komited pada business dan rakan kongsi sehingga mampu memegang income bulanan sebanyak RM200k .... Moga Allah memberkati rezeki  beliau. Dunia ni kecil jer. Terjumpa ketika sama2 dalam business ni. Ex-MRSM Taiping. Sorang senior dan sorang junior.

 Firdaus, CDM Razali Zain (suami kepada CDM Hanis Haizi), Me

 Kereta-kereta para 'speaker' dan AJK-AJK bertugas di depan lobi

Ni kereta CDM Adibah Karimah. BMW F30 2012. Fresh dari oven

 Ehhh....my car....

 Rakan kongsi dari utara

Yang kiri tu Firdaus iaitu suami kepada Maria (dua dari kiri). Husband dia merupakan usahawan ayam yang amat berjaya. Rujuk SINI. Tapi tetap bagi sokongan penuh kepada isteri beliau untuk capai impian.Haaaa... cemana? MENTOR & LEADER dah ada, ILMU & GUIDANCE diberi sepanjang masa. Kita hanya buat je. Nak tau cemana nak buat business secara online 2 jam sehari di rumah dengan menggunakan Social Media Networking, just PM me okey ;)

013-682 5885 (Ridhuan) / 012-497 2602 (Shaliza)


Email


ridhuancr@yahoo.com.my / shaliza_82@yahoo.comWebsite


*Pic credit to CDM Naa Kamaruddin, Acap, Firdaus dan Maria. Thanks :)


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...